e-commerce marketing

E-commerce en Magento marketing

Online marketing voor (Magento) webshops bestaat uit een aantal onderdelen. Het begin bij de strategie, waarom kiest de consument of zakelijke klant voor u en niet voor uw concurrentie? Vervolgens kijken we naar de data middels analyses en meetprogramma’s om het resultaat voortdurend te verbeteren. Als de conversie optimaal is moeten er meer bezoekers gegenereerd worden.

Succesvolle webshops moeten voldoen aan onder andere de bovengenoemde facetten. Ze moeten volledig zijn ingericht op de doelgroep, zowel technisch als grafisch. Dit wordt voor webshop eigenaren regelmatig onderschat. De ervaring om van een kleine webshop een marktleider te maken heb ik de afgelopen jaren ruim voldoende opgedaan.

Mijn werkwijze om e-commerce marketing uiterst succesvol in te zetten bestaat in hoofdlijnen uit zes onderdelen. Dit zijn de zes onderdelen voor een winstgevende webshop:

1. e-commerce strategie
2. Web analyses
3. Conversie optimalisatie
4. Zoekmachine optimalisatie
5. Online adverteren
6. Retentiemarketing

Ondersteuning inzake e-commerce marketing kan gegeven worden op basis van een enkel onderdeel of in het gehele traject. Informeer vrijblijvend hoe ik ook uw webshop kan helpen verbeteren op weg naar een beter rendement door middel van kosten verlagingen en significante groei in omzet.

Wat betekend e-commerce?
e-commerce betekend simpel vertaald, online handel drijven. Op elke manier waarop je elektronisch via een computer netwerk omzet maakt is in essentie e-commerce.

Wat is marketing:
Marketing is het bekendmaken van uw bedrijf of producten middels reclame, zowel offline als online. Alle uitingen omtrent de bekendmaking met als doel omzet stimulering valt hier dus onder.

Wat houdt dan e-commerce marketing in?
e-commerce marketing is een nog niet veel voorkomende term. Het niet door mij of mijn team bedacht omdat het een samenvoeging is van twee bekende termen. Echter spreek ik liever over e-commerce marketing dan over online of internet marketing omdat het een specifieke tak van sport is die een andere benaderingswijze benodigd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *